COM,NET,ORG domain regisztráció

A LinuxWeb Wiki wikiből
(COM,NET,ORG domain regisztracio szócikkből átirányítva)


Új COM, NET, ORG domain név regisztrálása

Hogyan történik az új regisztráció?

A regisztrációhoz elektronikusan történik, nincs szükség papír alapú dokumentációra. A https://online.linuxweb.hu oldalon le kell adni egy új regisztrációs igényt.
Általában 1 munkanapon belül megtörténik a regisztráció és a domain használható. Fontos, hogy az adminisztratív kapcsolattartó e-mail címet gondosan válassza meg, a későbbiekben (pl. domain transfer) erre szükség lehet.

Regisztrátor váltás (domain transfer)

Domaim átkérés másik regisztrátortól a LinuxWeb-hez

Ha azt szeretné, hogy a domain nevének a fenntartója a továbbiakban az LinuxWeb legyen, ehhez a https://online.linuxweb.hu oldalon le kell adni egy regisztrátorváltási igényt.
A regisztrátor váltáshoz az alábbiakra van szükség:

  1. A domain név Auth Code-ja (vagy más néven EPP kód). Ezt az előző regisztrátortól kérheti.
  2. Az adminisztratív kapcsolattartó e-mail címének kezelése.
  3. A domain státusza aktív legyen. Ha zárolva van (Lock), akkor nem tudjuk elindítani a domain transfert. A zárolás feloldását az előző regisztrátortól kérheti.
  4. Szükséges további legalább 1 év hosszabbítási díjat kifizetni.

Ha a fenti feltételek teljesülnek, akkor indítjuk el a domain átkérést.
Az átkérés folyamata e-mailben történik. Az adminisztratív kapcsolattartó e-mail címére kiküldünk egy angol nyelvű e-mailt, ami tartalmazza az domain transfer megerősítéséhez szükséges információkat:

  • A megerősítéshez szükséges link (confirmation link)
  • Egyszeri jelszó

A megerősítést tartalmazó weboldalon meg kell adni az egyszeri jelszót és a domain Auth/EPP kódját. Figyeljünk, mert ezen a weboldalon nem csak elfogadni (Accept), de elutasítani (Reject) is lehet a domain transfert.
A domain transfer megerősítésére az e-mail kiküldését követően 5 nap áll rendelkezésre. Ha a megerősítés megtörtének, akkor az adminisztratív kapcsolattartó még egy e-mailt kap, amire már nem kell válaszolni.
A tényleges regisztrátor váltás a megerősítést követően 5-7 munkanapot vesz igénybe.

A COM,NET,ORG regisztrátor váltást legalább 8-10 nappal a lejárat előtt indítsa el, hogy a domain működése folyamatos legyen.

Mi az az átmozgatás?

Az átmozgatás a regisztrátorváltás egy másik – kevésbé gyakori – formája, mely csak akkor alkalmazható, ha az előző regisztrátornak pont ugyanannál a külföldi regisztrátor szervezetnél van accountja, ahol az LinuxWeb-nek. Ebben az esetben az átmozgatást mindig az előző regisztrátornak kell kezdeményeznie. Átmozgatást kezdeményezni a domain név és az új felhasználói account megadásával lehet. Amennyiben ez megtörtént, akkor a név meg fog jelenni az új szolgáltatónál, akinek jóvá kell hagynia a kérést ahhoz, hogy a név végleges át is kerüljön.
Amennyiben erre a megoldásra van szükség, Ügyfélszolgálatunk tájékoztatni fogja Önt.

Domain átkérés LinuxWeb-től másik regisztrátorhoz

Ebben az esetben megadjuk a domain Auth/EPP kódját, valamint a domain zárolás feloldjuk. A domain transfert az új regisztrátor indítja és menedzseli.


Lejárt, nem működő domain nevek


A nem hosszabbított domain a lejárattól számított 40 napig újra hosszabbítható. Ennek a hosszabbítási díjon felül külön költsége nincs.
40 nap lejárta után "Törlés előtti parkolás" (Redemption Grace Period) állapotban lesz 60 napig.
Ilyen esetben a domain visszaállítása kb. $150 USD költsége van.