GDPR - Adatkezelési szabályzat

A LinuxWeb Wiki wikiből


A LinuxWeb Kft. domain regisztrációval és nyilvántartással kapcsolatban kezel személyes adatot.

Az Adatkezelési Szabályzatunk itt található:
Pdf icon.png https://linuxweb.hu/doc/Adatkezelesi_szabalyzat.pdf

Szigorítás a domain kapcsolattartó természetes személyek esetén

2018. október 8.

A Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság (NAIH) álláspontja szerint, ha a domainhez megadott kapcsolattartó természetes személy, akkor az adatok kezeléséhez való hozzájárulása nem közvetett módon (azaz a tulajdonos nyilatkozatából derüljön ki), hanem az érintett személy erről írásban nyilatkozzon, amit a domain igényhez csatoljon.
A magyar .HU domain Nyilvántartó (ISZT) ennek megfelelően 2018.10.08-től nem fogad el olyan igényt (sem új regisztrációra, sem módosításra/átkérésre/átruházásra), ahol valamelyik kapcsolattartó (admin-c, tech-c vagy zone-c) egy, a tulajdonostól különböző természetes személy, és nincs a rendszerbe feltöltve annak közvetlen hozzájáruló nyilatkozata.

A gyakorlatban nem látjuk kivitelezhetőnek, hogy papír alapú nyilatkozatot kérjünk be domain regisztrációkor vagy átkéréskor. Ezzel visszalépés történne a 2012 óta bevezetett teljesen elektronikus .HU regisztráció folyamatában. Ezért vezettük be, hogy a LinuxWeb Online rendszerben rögzített domain rendelésnél az Adminisztratív és a Technikai kapcsolattartó abban az esetben lehet természetes személy, ha a domain tulajdonosa ugyanez a személy.

Cég/szervezet minden esetben megadható kapcsolattartónak.
Javasoljuk, hogy technikai kapcsolattartónak a LinuxWeb DNS-Admint adják meg (ez role, azaz szerepkör jellegű felhasználó).